szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Következő vonatra hiába vártak volna.

Rákospalota-Újpestnél meghibásodott a felsővezeték, úgyhogy egy egész vonatnyi utas indult el gyalog Rákospalota Kertvárosnál Káposztásmegyer felé – írja az Index. A lap az olvasóitól fotókat is kapott a menetelésről.

Olvasójuk a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonalon közlekedő járaton utazott, azt írta, rövidebb várakozás után, 7:15-kor szóltak a kalauzok, hogy a vonat felsővezeték-szakadás miatt nem megy tovább.

A műszaki hiba miatt következő vonat sem jött, tömegközlekedés híján az emberek gyalog indultak el.

Nincs annál nagyobb élmény, amikor fiatalok, idősek és gyermekek, egészségügyi állapotukat és/vagy teherbírásukat figyelmen kívül hagyva összejönnek, hogy együtt ünnepeljék egy új hét kezdetét. Melegben. Sétálva. Parlagfű közt.

Az nem derült ki, mennyit kellett gyalogolniuk. A lap másik olvasója azt írta, több vonat is kimaradt reggel. A Mávinform időközben közölte, a vezetékhibát kijavították, a délelőtti órákban helyreáll a közlekedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetlen nap alatt csaknem 200 új koronavírus-fertőzöttet találtak Ausztriában

Egyetlen nap alatt csaknem 200 új koronavírus-fertőzöttet találtak Ausztriában

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index

GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index