szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak” – mondta Hódmezővásárhely polgármestere. Majd hozzátette, ahogy nőnek a gyerekek, kikopik a testi fenyítés.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a helyi Radio Color családi magazinjában, a Kilincsben volt vendég, ott beszélt apaságról, gyermeknevelésről. A Mérce vette észre, hogy a múlt héten adásba került beszélgetésben a polgármester azt mondta, hogy:

Még egyszer mondom, 7 gyerekkel az ember soha nem jutna el sehova. Egy bevásárlást nem tudnánk elintézni, ha én ráhagynám a gyerekre, hogy ő nem akarja bekötni a biztonsági övet, vagy nem hajlandó otthagyni a játékot, fölvenni a cipőjét. Tehát, az nekem mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem, ez persze, ahogy a gyermekek nőnek, teljesen kikopik.

Márki-Zay Péter azt mondta, a gyermekneveléssel kapcsolatos magyar szabályozósás rossz; szigorú és senki nem tartja be. Az adás későbbi részében is előkerül még a téma:

Márki-Zay: Nem kell bántani a gyermeket természetesen, egyszerűen arról van szó, ha nem akar jönni, akkor én felkapom, akkor én húzom, és nem fogadom el neki. Ha hisztizik, akkor fogom és kiviszem onnan.

Műsorvezető: Egy pillanatra megijedtem, mert a testi fenyítés az én fejemben az ütést jelenti.

Márki-Zay: Tehát, nem ököllel, agyba-főbe, kékre-zöldre. Szó sincs róla, de arról szó van, igen, hogy adott esetben az ember, ha egy kézszorítással az utcán is jelzi a gyermeknek, hogy ha valami nem oké. Ha valami nem elfogadható.

Az adást itt hallgathatja meg, 1 óra 4 perctől. Előtte felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia szülésznő volt a vendég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!