szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszabb idő után előre lépnek egyet az eljárásban.

Szeptemberben hallgatják meg Magyarország képviselőit a 7. cikkely szerinti eljárás keretében – tudta meg a Népszava. A meghallgatásra az uniós tagállamok európai ügyekért felelős minisztereiből álló Általános Ügyek Tanácsában kerül sor.

Ez azt jelenti, hogy az eljárással hosszabb idő után újra előre lépnek egyet: eddig csak rövid véleménycseréket folytattak a magyar politikusokkal az európai parlamenti jelentés megállapításairól. Most a kormánytól tényszerű információkat és válaszokat várnak a jogállam és a demokratikus értékek tiszteletben tartásáról szóló kérdésekre.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a finnek már a jövő heti tanácsülés napirendjére tűznék a meghallgatást. A Népszava szerint a halasztás oka, hogy előbb egyeztetni kívánnak a folyamatot kezdeményező EP illetékeseivel.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!