szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két gyilkossággal gyanúsított férfit márciusban fogták el Prágában, most kommandósok hozták a határig.

A szlovák Lynx-kommandó tagjai Rajkánál átadták a Terrorelhárítási Központ munkatársainak az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható D. Csabát – írta honlapján a rendőrség. A 38 éves férfit a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak adták tovább.

D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján 2019. március 1-jén éjszaka Prágában, egy szállodában fogták el. A csantavéri születésű bérgyilkos megalapozottan gyanúsítható két rendbeli emberöléssel. A gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, Budapesten pedig szeptember 19-én Rákospalotán, a Szilas-pataknál ölt meg egy 49 éves magyar vállalkozót.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói D. Csabát gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomástételt megtagadta, ezt követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A magyar és szerb állampolgársággal rendelkező D. Csaba kiadását korábban Szerbia is kérte. Marie Benesová cseh igazságügyi miniszter – tekintettel az érintett által a két országban elkövetett bűncselekmények súlyára és az ezekért járó büntetések mértékére – Magyarország mellett döntött.

A csantavéri bérgyilkos rémtetteiről itt olvashatnak további részleteket: >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!