szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Havasi Gábor szerint mindent lát, amit a kerület vezetése megpróbál elrejteni.

Havasi Gábor, az ellenzék közös budafok-tétényi polgármestere szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kerületben megszületett az ellenzéki összefogás a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, valamint két civil szervezet, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület és a Közösség Dél-Budáért Egyesület részvételével.

A Momentum közleménye szerint 

a szövetségre lépő szervezetek megállapodtak abban is, hogy minden körzetben közös jelölteket állítanak a Fidesz jelöltjével szemben.

"Az EP-választáson azt üzente több mint 300 ezer ember, hogy új arcokra van szükség a politikában. Ezt az üzenetet meghallva jelölte a Momentum polgármesternek Havasi Gábort, aki 2018 áprilisa, a harmadik Fidesz-kétharmad után csatlakozott a párthoz. Megbízhatóságához, tisztességéhez, felkészültségéhez nem fér kétség" – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Havasi Gábor, az ellenzék közös polgármesterjelöltje úgy fogalmazott: "5 éve mentősként dolgozom a budafoki mentőállomáson. Ez a hivatásom: a betegellátás, emberek segítése. És mindent látok, amit a fővárosi és a kerületi vezetés próbál elrejteni: látom az egészségügy problémáit, az alulfinanszírozottságot, az alacsony fizetéseket, a sok stresszt, azokat, akik belerokkannak vagy belehalnak abba, amilyen színvonalon működik ma az egészségügy".

Mentőztem úgy fél éven át, hogy nem volt lélegeztetőgép az autóban. Gyakori, hogy kórházról kórházra küldözgetnek, így súlyos betegekkel kell utaznunk órákat, csökkentve a gyógyulás esélyét.

Havasi szerint sem Budafok-Tétény, sem Budapest vezetése nem tett valódi lépéseket annak érdekében, hogy ezeket a problémákat megoldja. "Ez nem akadályozza meg őket abban, hogy folyamatosan azt hazudják: ők felújítanak, korszerűsítenek. Igen, felújítanak: kifestik a mentőállomást, de például fertőtlenítő helyiség, ami az egyik alapja a biztonságos betegellátásnak és a kórházi fertőzések megállításának, az továbbra sincs benne. Idő kérdése, hogy valaki a mi kerületünkben is meghaljon az alulfinanszírozottság és rossz szervezés miatt" – mondta.

Havasi arról is beszélt, hogy "a kerület fideszes helytartója, Karsay Ferenc agresszív tesitanárként vezeti a kerületet, mindenkin átgázol, aki ellent mer mondani neki". A Momentum jelöltje szerint Karsay nem képviseli a 22. kerületet a fővárosban, a polgármesterség pedig számára elsősorban pénzt jelent: közbeszerzések osztogatását a haveri cégeknek és poziciók osztogatását a fideszes haveroknak – jelentette ki Havasi Gábor.

Az ellenzék közös terveiről szólva elmondta, átlátható, nyitott önkormányzatot teremtenek, lerövidítik a szakrendelő várólistáit, fejlesztik a háziorvosi ellátást, dugóban állás helyett okosan szervezett autós és közösségi közlekedési koncepciót dolgoznak ki, élettel teli belvárost hoznak létre Budafoknak és Nagytéténynek, és Karsay Ferenc barátai helyett valódi, nyitott verseny során választjuk ki a kerületi közbeszerzések nyerteseit.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Egyiptom "a Nílus ajándéka", de mostantól Etiópia is az akar lenni

Egyiptom "a Nílus ajándéka", de mostantól Etiópia is az akar lenni

Már Ferihegyen is megmérik az Észak-Olaszországból érkezők lázát

Már Ferihegyen is megmérik az Észak-Olaszországból érkezők lázát

Sanders simán nyert Nevadában

Sanders simán nyert Nevadában