szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendkívüli közgyűlésen jelentette be váratlanul az új jelölt, hogy Botka Lászlóval is megmérkőzik.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Tudom, hogy már nem vagyok Botka László csapatában, de szeretném bejelenteni, hogy független jelöltként indulok választókörzetemben és független polgármesterjelöltként is

– ezzel állt fel Lauer István a szegedi rendkívüli közgyűlésen, ahol éppen a Pick Zrt új gyárberuházásáról döntöttek. A szocialista Lauer az MSZP-DK-Együtt-PM-Összefogás Szegedért színeiben került be a közgyűlésbe öt éve, a kormányoldali sajtó Botka bizalmasaként emlegette korábban, de azért nem tartozott a belső körbe.

Lauer azzal indokolta döntését, hogy nem került be a "nehezen összeverbuvált" Botka-csapatba, viszont nem akarja a dicsőséget másnak átengedni. Az ő választási körzetében épül ugyanis a már említett gyár.

Az ellenzéki megállapodás szerint Lauer körzetében egy DK-s jelölt indul. Botka most törheti a fejét, mivel Lauer öreg motorosnak számít a körzetben, sok szavazatot elvihet az ellenzéki összefogás jelöltjei elől, növelve ezzel a Fidesz jelöltjének esélyeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

Jövő szerdán játszik a Fradi a BL-ben

Jövő szerdán játszik a Fradi a BL-ben

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt