szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester előbb bejelentette, amit a Budapesti Közlekedési Központ tizenegy napja közölt, majd az ellenzékkel foglalkozott a Hír Tv-ben.

Jövő hétfőtől újra teljes vonalon jár majd a 4-es és 6-os villamos – mondta Tarlós István a Magyarország élőben című műsorban. A BKK már augusztus 16-i közleményében írt erről, és már a felújítás kezdetétől szeptember 1-je, vasárnap volt a befejezés céldátuma.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a 2010 előtti fővárosi vezetők a korábbi villamosokat lecserélték a jóval nehezebb Combinókra, de akkor "elfeledkeztek" a villamospályát, az alépítményt alkalmassá tenni a többletterhelésre. Akkor tizenhétszer dőltek ki a vezetéktartó oszlopok is. Már 2015-ben és 2018-ban kicseréltek villamospálya-szakaszokat, és ezek már elbírják a Combinókat – tette hozzá.

Tarlós az önkormányzati kampányról szólva arról beszélt: az ellenzék főpolgármesteri kampánya jórészt arra épül, hogy a fővárosi önkormányzatot, amely a város közszolgáltatásainak biztosítására és fejlesztésére rendelkezik jogosítvánnyal, "a parlament vagy a kormány konkurenciájának" tekintik. "Kicsit ábrándos és szereptévesztő" ilyen kampányt folytatni – mondta, hozzátéve, hogy ilyen még soha nem volt.

Kijelentette azt is, szaporodnak a jelzések, hogy az ellenzék kampánya mögött

kicsit ilyen bosszúra szomjas, frusztrált egykori SZDSZ-esek állnak",

a régi SZDSZ módszerei visszaköszönni látszanak.

Közölte továbbá, hogy az ő vezetése alatt sokkal több fát ültettek Budapesten, mint 2010 előtt azok, akik most faültetéssel kampányolnak, valamint főpolgármesterként ő kötött megállapodást a kerékpárosokkal, és az utóbbi években 35 kilométer "tényleges" kerékpárutat építettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!