szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Puzsér Róbert szerint a Lokál miatti hiszti egyetlen érdemleges vonása ez.

"A Lokál címmel terjesztett propagandaharsona sajtószabadságról hisztizik, mert Budapest új főpolgármestere nem akarja engedni az állami milliárdokból nyomtatott vécépapírt a BKV járatain és állomásain terjeszteni. Az arrogáns országurak ott tartanak dagályosan hömpölygő önsajnálatukban, hogy Karácsony Gergely máris diktátor, a Lokál meg a sajtószabadság kicsiny szigete a kegyetlen zsarnokság elleni harcban" - írta Puzsér Róbert a Facebook oldalán.

Az ügy előzménye, hogy Karácsony Gergely még a kampányban bejelentette, ha nyer, a BKV felbontja a szerződést a Lokállal. Az ingyenes lapot most az aluljárókban és néhány közlekedési csomóponton terjesztik. A Lokál erre válaszul "betiltva" felirattal jelent meg és diktátorozta Karácsonyt, de Orbán Viktor miniszterelnök is a Párbeszéd szemére vetette a parlamentben, hogy újságok betiltásával indítanak. Karácsony válaszul azt közölte, hogy nem tudja és nem is akarja betiltani a Lokált, de nem hagyja, hogy a főváros asszisztáljon a gyűlöletkeltő hazugságok terjesztéséhez.

Puzsér felhozta, hogy a Metropol ellehetetlenítésekor egy szó sem esett a sajtószabadságra "oly kényes" Habony Árpád egyik lapjában sem, illetve szerinte a BKV infrastruktúráját használni nem a sajtószabadság része.

A jelenség egyetlen valóban érdemleges és viszonylag szokatlan vonása, hogy a hatalmi gőgjét nap mint nap példás fölényességgel gyakorló Fidesz miként gyúr rá az áldozatok mártíromságának álságos metoo-pózára. Készül az új szabadságharc ezúttal nem Brüsszel, hanem a veszélyes Főpolgármesteri Hivatal ellen. Lesz-e Ország Viktorban elég erő és elszántság, hogy megvédje a keresztény szabadságot? Minden eszköze megvan hozzá: a tömegközlekedést éppúgy elveheti a fővárostól, ahogy korábban elvette az iskolákat és a kórházakat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!