szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Interjút készített a HVG David Cornstein amerikai nagykövettel. Budapesti amerikai nagykövetet talán még soha nem ért annyi kritika az amerikai sajtóban, mint David Cornsteint.

A nagykövet a bírálatokról, a Közép-európai Egyetem sorsáról, az Orbán Viktorral és a kormánnyal való kapcsolatáról, Oroszország és Kína nyomulásáról is beszélt, mi ajánlónkban az orosz–magyar viszonyt emeljük ki a beszélgetésből.

A felvetésre, miszerint Orbán túlzott oroszbarátságát látják a Nemzetközi Beruházási Bank székhelyválasztása, illetve a vezetőinek ígért diplomáciai mentesség kapcsán is, s ez az USA rosszallását is kiváltotta állítólag, a nagykövet azt mondta:

a Nemzetközi Beruházási Bank kamu bank, mert a céljainak nem sok köze van a banki tevékenységhez, és ezt az érintettek jól tudják. Így megpróbáltunk egy előállt rossz helyzetet valamiképp jobbá tenni, és – a részletek említése nélkül – azt hiszem, ezt sikerült is elérnünk.

A beszélgetés egy másik pontján Cornstein kijelenti, szintén üzenve az Orbán-kormánynak, hogy:

ahogy Oroszországtól, úgy Kínától sem remélhet ingyenebédet Magyarország.

A teljes interjút – benne azzal, mit mond Cornstein Karácsonyról, Sorosról és saját szerepéről – a csütörtöki HVG-ben, a hvg.hu oldalán és a hvg360-on olvashatja – szintén csütörtökön.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen