szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Még nem tudok nyilatkozni” – mondta.

Csütörtökön dél körül egy diák – miután hármast kapott matematikából – pár órával később, fizikaórán megkéselte a matek-fizika szakos tanárnőjét. Példás, kitűnő tanuló volt az osztálytársai szerint, semmilyen előjele nem volt a tragédiának. Indulatos reakciót csak egyszer láttak tőle, és noha tudták, hogy van bicskája, azt sose mutogatta, és nem fenyegetett vele senkit.

A megtámadott tanárnőt megműtötték, néhány nap múlva hazaengedhetik. A Bors magazin szombati számában azt írja, erős fájdalmai mellett gyötrő lelki traumával kell megküzdenie a győri Jedlik Ányos szakgimnázium tanárnőjének.

Köszönöm, jól vagyok, de még nem tudok nyilatkozni – mondta a lapnak.

A Bors részleteket is közöl a támadásról. A tanárnő osztályfőnöke a késelőnek, aki fizikaórán jelentkezett, hogy megmutassa a füzetét, majd váratlanul egy tízcentis késsel hátba szúrta a tanárnőt. Az 51 éves asszonyt ájultan szállították kórházba.

A Blikk még ennél is továbbmegy, soroljuk:

  • a lap szerint a diák féltette, 4,5-ös átlagát, félt a tanulószobától, ezért késelt;
  • társainak azt mondhatta, nem kell tanulni fizikára, mert ő „elintézi”;
  • egyik osztálytársának ajándékozta fejhallgatóját, mert neki „nem lesz már rá szüksége”;
  • többször szúrhatott;
  • majd a tanári székbe ült, ott várta meg a rendőröket.

A késelő diák rendőri őrizetben van, előzetes letartóztatásáról még nem döntöttek. Az iskolában belső vizsgálat is zajlik a rendőrségi nyomozás mellett, elmaradtak az órák, pszichológusok beszélgetnek a diákokkal. Szigorítanak a házirenden is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!