szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy fiatal lánynak hirtelen szívhalál miatt összeomlott a keringése a 77-es trolibuszon. A jármű vezetője elkezdte az újraélesztését, amíg a mentők kiértek. Most elismerést kapott a fővárostól.

Karácsony Gergely főpolgármester kitüntette a 77-es troli hős vezetőjét, Vaskó Sándort, aki novemberben megmentette egy fiatal nő életét. Karácsony szerint az elismerés azt fejezi ki, hogy büszkék arra, milyen nagyszerű emberek dolgoznak a fővárosi közlekedésben.

Vaskó Sándor november 13-án mentette meg egy 18 éves fiatal lány életét. A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte. Ennek köszönhetően a beteg – aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved – mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringésösszeomlást – olvasható a BKV - Szeretem csinálni! csoportban.

Vaskó elmondta nekik, 15 éve dolgozik a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen, már 3 éve. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor. Most először vett részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben. Az utasok jelezték, hogy egy fiatal hölgy rosszul lett a járatán és összeesett.

"Hátramentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt. Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást. Az utasok leszálltak, csak 3 utas maradt a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam. Ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót."

Azt is elmondta, a mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat. Rövidesen azonban ott voltak a mentők is, és átvették az újraélesztést. A hölgyet még válságos állapotban szállították be az Uzsoki Utcai Kórházba, ám 2 nappal később azzal hívta fel az édesanyja és a kórház orvosa is, hogy a beteg magához tért. Azóta meg is látogatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Kitüntették a hős kalauzt

Életeket mentett Szabó Attila azzal, hogy megállított egy buszt, aminek a vezetője rosszul lett.

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi