szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy férfi részegen megölte a gondozásra szoruló élettársát, majd kinyitotta a gázcsapot. A bíróság első fokon 15 év börtönre ítélte.

A Kecskeméti Törvényszék emberölés miatt 15 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a Bács-Kiskun megyei férfit, aki tavaly decemberben meggyilkolta az élettársát.

Az ítélet szerint egy veszekedést követően az ittas vádlott a gondozásra szoruló, ágyban fekvő élettársa fejét egy üveggel többször olyan erővel ütötte meg, hogy az áldozat fején csonttöréssel járó sérülések keletkeztek. Ezt követően a több mint 100 kilós férfi a rendkívül vékony testalkatú nő bordáit eltörte, majd egy késsel mellkason szúrta, ami miatt a 66 éves nő rövid időn belül meghalt.

A férfi ezek után öngyilkosságot kísérelt meg: leszerelte a konyhában a gázpalackot és kinyitotta a gázcsapot. A közös gyermekük ekkor telefonált a férfinak, aki elmondta neki a történteket. A vádlott fia értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érve megakadályozták a gázrobbanást és elfogták a férfit.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett mind a szabadságvesztés, mind a közügyektől eltiltás tartamának súlyosbításáért.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről