szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emberi jogi érzékenyítés borította ki a fideszes képviselőt.

Az emberi jogok világnapja alkalmából szervezett interaktív programot a Zsolnay Kulturális Negyedben az Emberség Erejével Alapítvány - írta a Pécsi Újság.

Cikkük szerint a rendezvényen diákok és pedagógusok ismerhették meg a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását is élvező szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó programjait. Olyan témák kerülnek terítékre, mint például a gyermekjogok és a szivárvány családok.

Ez borította ki Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőt, aki Facebook-posztjában intézett kirohanást a rendezvény ellen. Bejegyzése végén a Bibliával érvelt, idézve Máté evangéliumát: „Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsik közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék. Jaj, a világnak a botrányok miatt!"

A Népszava később megkérdezte a politikust, hogyan kell értelmezni a szavait. Hoppál azt mondta, ő nem ítélkezik, csak idézte a szentírást. Szerinte ugyanis az alapítvány Európa kétezer éves zsidó-keresztény morálját akarja felrúgni.

A történet itt még nem ért véget, Polyák Gábor, a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetője arról írt: a poszt után „fideszes nyugdíjasok” rohanták meg a kommunikációs tanszéket, és

számonkérték a kollégáin, miért engedik be „ide a buzikat”.

(Az emberi jogi programot a kommunikációs tanszék egyik termében tartották.)

„Az egyetem hogy tűrheti el, hogy egy oktatója, legyen bár történetesen országgyűlési képviselő, uszítson? Az egyetem miért fél attól, hogy a falai között az emberi jogokról beszélnek?” – tette fel a kérdést Polyák.

„Az a dolgunk, hogy most is elmondjuk a diákjainknak, hogy amit maguk körül látnak, az nem végleges, főleg nem normális, hogy kölcsönös tisztelet és megértés nélkül nincs társadalom” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot

Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot