Tetszett a cikk?

Szubjektív lapajánló.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Kedves nézőink, A mi kis városunk című sorozat következő részét látják. Az előző rész tartalmából: „A Zöld Bicskénél dolgozik az azóta fideszes polgármesterjelöltté avanzsált eddigi alpolgármester, Bálint Istvánné testvére. Bálintné a szomszédos felcsúti milliárdos, Mészárosné Kelemen Beatrix barátnője és üzlettársa. A polgármesterjelölt testvére, Leitgib Manuéla belső ellenőr a Zöld Bicskénél, az ő élettársa pedig a cég beszerzéssel foglalkozó egyik középvezetője volt egészen a legutóbbi hetekig, amikor a halmozódó problémák miatt végül közös megegyezéssel távozott.”

Így hangozna a köztévében egy főműsoridei beharangozó, ha Káel Csaba filmügyi kormánybiztos beváltaná ígéretét, miszerint a magyar filmpolitika „minél több, az életünkről szóló” tévésorozat felé veszi az irányt. Mivel azonban – mint Magyarország rovatunk cikkéből kiderül – Káel inkább a pitypang kinyílásáról szóló forgatókönyveket preferálja majd, csak Gazdaság rovatunk olvasói értesülhetnek a fenti csetepaté kiváltó okáról, nevezetesen arról, hogy

Felcsúttól egyelőre nem a kisvasút tart Bicskéig – miként azt a miniszterelnök kilátásba helyezte –, hanem az el nem szállított szemét.

Ráadásul a helyi fideszes potentátok nem éppen az Orbán Viktor által igényelt bajtársiasság szellemében estek egymásnak, mint ahogy újabban a magyar Olümposz csúcsain tanyázó gazdasági félistenek, Varga Mihály gazdasági miniszter és Matolcsy György főjegybankár sem. E sajátos utóbbi jelenségre is utal Surányi György, az MNB korábbi elnöke, amikor esszéjében megkongatja a vészharangot a forint leértékelődése miatt.

Már megint a zsidók jártak jól! – idézhetnénk a régi viccet (emlékeztetőül: a háborús ínség idején elsőnek a zsidókat küldték haza a sorban állók közül, amikor úgy festett, hogy nem jön kenyér a boltba). Nemcsak azért, mert Orbánnak hatalmas összegeket ért meg, hogy Köves Slomó rabbi és hitközsége ráüsse a Fidesz-kormányra a kóserpecsétet, hanem azért is, mert, mint cikkünkben is olvasható, az EMIH által idehaza szaporítani kívánt ortodox zsidók szombaton nem használhatnak közlekedési eszközt. Következésképpen nekik sokkal kevésbé okozhat gondot a Volán-buszokkal folytatott kormányzati manipuláció, aminek eredményeként – derül ki a Gazdaság rovatból – a helyközi közlekedés a jövőben valószínűleg még a mostaninál is rosszabb lesz. Az már Orbán pechje, hogy épp most kerültek córeszbe azok a haverjai, akik előtt ezzel a pecséttel villogni kívánt: lásd cikkeinket a Világ rovatban Benjamin Netanjahu bukott izraeli kormányfő vesszőfutásáról és a Trump elnökre váró alkotmányos vádemelésről. S nem csak azok: az olasz Salvini után az osztrák szabadságpárti „hős”, Strache is eltűnt a süllyesztőben, nem beszélve Trócsányi Lászlóról, Orbán EU-biztosi jelöltjéről, akit az új európai bizottsági elnök dobott ki. „Jó, kiegyezek veled egy döntetlenben” – idézheti hovatovább Orbán az Arthur király által lekaszabolt Fekete Lovagot a Monty Pythonból, már csak annak apropóján is, hogy Szellem rovatunk bemutatja a fél évszázada indult fergeteges angol sorozat elkészítésének műhelytitkait.

Nem csoda, hogy a Fidesz, mint fuldokló a szalmaszálba, úgy kapaszkodik a küszöbönálló önkormányzati választásokba. Efféle szalmaszálak azok az ellenzéki politikusokról törvénytelenül készített lejárató videók, hangfelvételek, hamis fotók, rendőrségi akciók, amelyeket az egyre nemtelenebb eszközökkel zajló kampányról szóló cikkünk vesz sorra a Fókuszban rovatban. Jószerivel már csak a Szellem rovatban felidézett „kékcédulák” hiányoznak, amelyekkel a totális hatalomra törő kommunista párt csalta el a válogatott módszerekkel megmanipulált hajdani nevezetes választást. Pedig az 1947-ben volt.

A szerző a HVG szerkesztője

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

Irán még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy akár az atomfegyvert is építhessen

Irán még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy akár az atomfegyvert is építhessen

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

220 milliót nyert valaki a hatos lottón