szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy email szerint a férfi a haláláért kizárólag a Magyar Postát hibáztatja.

Öngyilkosságot követett el a Bács-Kiskun megyei Kelebia posta vezetője – írja az Index. A portál megemlít egy levelet, amit K. L. írt, mielőtt végzett magával. Ebben a férfi azt írja, hogy 46 éven keresztül dolgozott a postánál, de már úgy érezte, dolgozóként kilátástalan a helyzete. A levél szerint túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, miközben a munkakörülmények elkeserítőek voltak: kevés a munkavállaló, és akad olyan posta, ahol csak egy pottyantós vécé volt a kert végében.

„Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk

– áll az emailben.

A férfi a haláláért kizárólag a céget hibáztatja.

Az email valódiságát viszont egyelőre nem erősítették meg, hasonlóan ahhoz a levélhez, amelyben a vezérigazgató adott tájékoztatást a dolgozóknak – ők pedig eljuttatták a lapnak. Ebben az áll, hogy a Postánál értetlenül állnak a férfi halála előtt, mert információik szerint az általa vezetett posta működése minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak. A vezérigazgató azt is közölte, hogy az ügyet a posta és a rendőrség is vizsgálja, emellett arra kérte a címzetteket, hogy kezeljék diszkréten az ügyet, és ne nyilatkozzanak, amíg a vizsgálat le nem zárult.

Az Index megkereste a Magyar Postát, a cég kommunikációs osztálya az alábbi választ adta:

„A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!