szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Baranyi Krisztina más önkormányzatoknak mutatna példát.

Krízislakás-hálózatot létesít a IX. kerületi önkormányzat, hogy a családon belüli erőszak áldozatait védjék – jelentette be Baranyi Krisztina.

A Mérce tudósítása szerint a ferencvárosi polgármester arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy több helyen kellene ilyen hálózatot kiépíteni, mert már akkor is jelentősen megnövelnék a segítségnyújtási lehetőségeket, ha sok önkormányzat kijelölne egy-két városi vagy kerületi tulajdonú lakást erre a célra. Csak a Ferencvárosban 2-3 alkalom volt az elmúlt hónapban, amikor segítséget kellett nyújtani.

A sajtótájékoztatón ott volt Csárdi Antal LMP-s parlamenti képviselő is. Ő arról beszélt, hogy törvénymódosításra lenne szükség, mert ma a családon belüli erőszak áldozata gyakorlatilag csak magánvádas eljárást indíthat, márpedig „teljesen életszerűtlen, hogy egy megfélemlített, rettegésben tartott áldozat indítson el egy jogi eljárást”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Roberto Benigni életműve végre kiérdemelte az Arany Oroszlánt

Roberto Benigni életműve végre kiérdemelte az Arany Oroszlánt