szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rablók még a mikrót is hozzávágták az áldozatukhoz.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy büntetett előéletű 42 éves nő, 19 éves fia és a nő szintén büntetett előéletű 37 éves élettársa letartóztatását, mert értékeiért megöltek egy dunavarsányi férfit.

Az elkövetők 2019. december 31-én Dunavarsányban egy rokonuknál fogyasztottak napközben alkoholt, majd onnan 23 óra körül átmentek az 56 éves sértetthez azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek tőle.

A sértettel azonban italozás közben összevitatkoztak, és távozniuk kellett. Később azonban az elkövetők visszatértek, és erőszakkal bementek a házba, ahol a nő élettársa eszméletlenre verte a sértettet, míg társai értékek után kutattak.

Mikor a sértett magához tért, a 19 éves elkövető pénzt követelt tőle, miközben 37 éves társa többször fejbe rúgta áldozatukat. A bántalmazásba a 42 éves nő is beszállt, végül az elkövetők mindenféle kezükbe kerülő tárggyal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a sértett fejét. Sőt egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy étkezőasztalt is ráborítottak.

A bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt a sértett a helyszínen meghalt. Az elkövetők ezután a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a nőt és a két férfit. A Pest Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a letartóztatásukat, mert tartani lehet a szökésüktől, illetve a 37 éves férfi esetében fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki