szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik ingázójárat 75 perces késsel ért végül be a pályaudvarra.

Több vonat is feltorlódott a Kelenföldi pályaudvar előtt hétfő reggel, az utasokat pedig nem engedték leszállni a szerelvényekről – értesült a hvg.hu.

A Blikknek az egyik olvasó mondta el, hogy a Z30-as zónázó – ami Székesfehérvár irányából tartott a Déli pályaudvarra, áthaladt egy tilos jelzésen, emiatt vizsgálóbizottságot vártak a helyszínre.

A szerelvény egy vonatoknak szóló jelzésen, a nyílt pályán 3 méterrel szaladt túl. Olvasónk arról számolt be, hogy arról is volt szó, hogy a katasztrófavédelem is a helyszínre érkezett.

©

A Mávinform beszámolt egy másik problémáról is, Pilis és Monor között leszakadt az egyik vágány fölötti vezeték. A sérült szakasz előtt a Kecskemétről a Nyugati pályaudvarra tartó 7029-es számú személyvonat szintén megállt, egyelőre várakozik. Az utasokat egy másik vonatra szállítják át. A vonatközlekedés ezen a szakaszon csak az egyik vágányon lehetséges, a menetidő 20-40 perccel meghosszabbodik. A sérült vezeték helyreállítása délelőtt 11-ig is eltarthat, ezért utasok más vonatokkal tudnak továbbutazni. Ezekről bővebben itt olvashat.

Kérdéseinket elküldtük a MÁV-nak, ahogy válaszolnak, frissítjük cikkünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ismét nekieshetnek a MÁV és a Volán egyesítésének

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozna a tervek szerint egy a MÁV-ból és a Volánból összegyúrt holding. Nem ez az első alkalom, hogy megpróbálják összevonni a két állami tulajdonú közlekedési céget.