szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom is politikai szervezetnek minősül, így a két szervezet tagjának lenni összeférhetetlen.

Aki a Momentum tagja, nem lehet tag a Mindenki Magyarországa Mozgalomban (MMM) is – írta a Magyar Hang a párt etikai és felügyelőbizottsága által hozott határozat alapján. A döntés oka, hogy a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom a Momentum szerint ugyancsak politikai szervezetnek minősül.

A testület egy, a párt tagjától érkező beadvány alapján vizsgálta meg a kérdést, az ugyanis csatlakozni szeretett volna a Márki-Zay-féle szervezethez. "Ezért rögzítették a politikai szervezet fogalmi alapjait, majd megállapították, hogy alapszabályuk értelmében ez esetben – azaz a Momentum és az MMM viszonylatában – is összeférhetetlenség áll fenn" – írta a lap.

"A Mindenki Magyarországa Mozgalom eddig és a jövőben is nyitott valamennyi ellenzéki párttal való együttműködésre, csak közösen érhetjük el a rendszerváltást. Tagjaink és aktivistáink között sok Momentum-tag is van, akik semmilyen összeférhetetlenséget nem látnak a két szervezet céljai között - ezért is nem párt az MMM" – írta Márki-Zay Péter a Facebookon megjelent reakciójában.

Februárban találkozom a Momentum vezetőivel és erről is egyeztetünk

– ígérte.

A Mindenki Magyarországa Mozgalmat civil szervezetként jegyezték be 2018 novemberében, hogy tagjaik az ellenzéki összefogást segítsék a választókörzetekben azzal a céllal, hogy a választások során a kormánypárt jelöltjével szemben egyetlen, esélyes ellenzéki jelölt induljon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!