szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Prostitúciós tevékenység köré épült bűnbanda ellen emeltek vádat Siófokon – áll a somogyi főügyészség közleményében.

A Siófoki Járási Ügyészség lopás, kitartottság és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két – letartóztatásban lévő – férfiből és két nőből álló bűnbandával szemben, akik egymással összejátszva fosztották ki két, nekik prostituáltként dolgozó nőismerősük német vendégét Siófokon.

A két bűntett előéletű férfi – apa és fia – 2019 júniusában elhatározták, hogy a három prostitúciós tevékenységet folytató nőismerősük (akik közül ketten az élettársaik voltak) ilyen módon szerzett bevételeiből fognak megélni, ebből a célból szállást foglaltak Siófokon, illetőleg egy üres telken lakókocsit is felállítottak.

Az egyik női vádlott jól beszélt idegen nyelveket, ezért a másik nő internetes oldalakon közzétett hirdetésére jelentkező külföldi kuncsaftok esetében ő szervezte meg a szexuális célzatú találkozókat. A nők a prostitúciós tevékenységük során szerzett pénz egy részét a két férfinak átadták, míg egy részét velük közösen felélték.

A két férfi a nőkkel megállapodott abban is, hogy a vendégeiket megpróbálják kifosztani úgy, hogy amíg azok a fürdőben elterelik kuncsaftjaik figyelmét, addig ők az őrizetlenül hagyott ruházatukban lévő értékeiket elveszik. Miután ebbe a nők is belementek egy német vendégtől közel kétszázezer forint értékű készpénzt szereztek meg.

A két férfi mást is elkövetett Siófokon, besurrantak egy közeli panzióba, ahonnan az egyik szállóvendégtől tabletet és mobiltelefont loptak el, míg egy lengyel pár kocsijának feltörésével háromszázezer forint értékű készpénzt és laptopot zsákmányoltak.

Az ügyészség fegyházat vagy börtönt kért a két férfira, akik letartóztatásban várják a bírósági eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!