szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Monori Járásbíróság ítélete egyelőre nem jogerős.

A vádlottak élettársként együtt laktak monorierdői házukban. A sértett, egy idős nő egyedül élt budapesti lakásában, pszichiátriai betegsége miatt már 1998 májusában cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte a bíróság. 2010-ben többször ismeretlen helyre távozott a lakásából, ezért az év végétől eltűntként körözte a rendőrség, majd 2016. december 16-án holttá nyilvánították.

A pár 2010-ben ismerkedhetett meg a nővel, aki önként ment velük monorierdői házukba, ott a pincében kialakított lakrészében lakott, velük étkezett és rendszeresen dolgozott a ház körül.

Mivel többször engedély nélkül hagyta el a házat, a lábait egy lánccal összelakatolták, és az elsőrendű vádlott egyszer meg is ütötte, aminek következtében bordatörést szenvedett.

A vádlottak 2017 júniusának második felében is lánccal egy vascsőhöz lakatolták a nőt, majd elmentek otthonról. A sértettnek sikerült szétszednie a láncot, átmászott a kapun, és a vasúti sínek mentén elindult Vecsésre. A jobb bokájáról a rendőrök vették le a körülbelül 60 centiméter hosszú fémláncot a lakattal együtt azután, hogy valaki bejelentést tett: egy nő egy vecsési élelmiszerüzletnél a kukákban turkál, alultáplál, elhanyagol, rendkívül éhes és szomjas.

Az ügyben az elsőrendű vádlott a személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése, testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, aminek végrehajtását két évre felfüggesztették. A másodrendű vádlottat a személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése miatt 200 óra közérdekű munkára ítélték.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész elsőrendű vádlott esetében három nap gondolkodási időt kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló