szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egyesült Királyság jelenlegi nagykövetét, Iain Lindsayt szeptemberben Paul Fox váltja hivatalában.

Rövid sajtóközleményben jelentette be a brit külügyminisztérium, hogy új nagykövetet neveznek ki Budapestre. Az Egyesült Királyság jelenlegi nagykövetét, Iain Lindsayt 2020 szeptemberében Paul Fox váltja hivatalában. Paul Fox 2018 és 2019 között követtanácsosként dolgozott Moszkvában, 2015 és 2018 között Dubajban volt főkonzul.

Magyarországi kinevezésével kapcsolatban Paul Fox elmondta: „Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy kineveztek az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetévé. Minden erőmmel azon leszek, hogy tovább erősítsem az országaink és népeink közötti szoros együttműködést az előttünk álló, izgalmas időszakban, amikor az Egyesült Királyság új kapcsolatokat létesít a régióval és a világgal” – írta az új nagykövet.

A közlemény szerint a 61 éves Iain Lindsay visszavonul a diplomáciai szolgálatból.

Lindsay 2016. március 30-án adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek. Már kinevezése után magyarul mondott köszöntőt, és azóta is többször olvasott magyar verseket és regényrészleteket Instagram és Facebook-oldalán. A Magyar Kultúra Napján például a Pál utcai fiúkból.

A hvg.hu-nak tavaly áprilisban adott hosszabb interjút a Brexitről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!