szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 14-es épületbe érkezett szombat éjjel egy magas láztól szenvedő beteg.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elrendelték a János Kórház 14-es épületének a kiürítését, a betegeket még szombat este átszállítják az intézmény más osztályaira, illetve más kórházakba, az épületet pedig fertőtleníteni fogják, tudta meg a 444.

A 14-es épületben működik a III-as belgyógyászati- és kardiológiai osztály, ide küldték szombat éjjel a László Kórházból egy magas láztól szenvedő beteget.

A portál azt írja, hogy a pácienst a László Kórházba a koronavírus-gyanús esetekre rendszeresített mentő vitte be, de tesztelés nélkül továbbküldték a János Kórházba, ott derült ki, hogy tüdőgyulladása is van. Szerdán elvégezték rajta egy a tesztet, ami pozitív lett. Ahogy kiderült, hogy koronavírusa van, visszaszállították a László Kórházba.

A 444 úgy tudja, hogy a Jánosban külön szobában ápolták a beteget, de több mint egy tucat nővér és orvos került vele kapcsolatba, megfelelő védőfelszerelés nélkül, ilyen ugyanis nem állt az egészségügyi dolgozók rendelkezésére.

Azokat, akik hosszabb időt töltöttek vele, most hétvégén karanténba rendelték, és egy részüket tesztelték is.

Az épületet csütörtök délután fél háromkor hatósági zár alá vették, azóta hat egészségügyi dolgozó látta el az egész osztályt, közülük négyen szintén kapcsolatban voltak a koronavírusos beteggel, csak rövidebben, mint a karanténba zártak.

A kórház vezetői ma döntöttek úgy, hogy az épület rendkívüli fertőtlenítését elrendeljék. A portál szerint az épületben tartózkodók közül lesz, aki karanténba kerül, de hogy kik és miért éppen most, arról nem tudunk részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Az Emmi szerint a diákok háromnegyede volt hétfőn iskolában

Az Emmi szerint a diákok háromnegyede volt hétfőn iskolában