szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány végre meghozta az egyedül lehetséges döntést az iskolák bezárásáról. Számos kérdés azonban megválaszolásra vár, ezért az önkormányzatok nagyon várják a vonatkozó kormányrendelet megjelenését – írta szombati Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Szerinte különösen azért lenne szükség a kormányrendelet megjelenésére, mert a pár nappal korábbi megjelent rendelet még kifejezetten tiltja, hogy az önkormányzatok által üzemeltetett óvodák is bezárjanak, márpedig az összes intézmény zárásának lenne értelme. „Sok kérdést kell tisztáznunk, felelős döntést hoznunk a közétkeztetés és a szociális ellátás területén, a bölcsődéket, óvodákat illetően, a közösségi közlekedésben, de az idősgondozásban és a hajléktalanellátás terén is. Ezért ma délutánra összehívtam a fővárosi operatív törzset és valamennyi kerületi polgármestert. A döntéseinkről természetesen azonnal tájékoztatást adunk. Vigyázzunk egymásra, Budapest teszi a dolgát” – áll a bejegyzésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!