szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csorbai Ferenc múlt héten azt mondta, a városban gócpont alakulhat ki, miután olyan embernél mutatták ki a vírust, aki több, mint 100 emberrel találkozhatott. Csorbait cáfolta az országos tisztifőorvos, valaki pedig feljelentette álhírterjesztés miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Csorbai Ferenc, Mohács szocialista polgármestere ellen - értesült a Pécsi Újság. A polgármester március 21-én jelentette be, Mohácson is van egy koronavírusos, illetve egy koronavírus-gyanús beteg,

a város pedig a járvány egyik gócpontjává válhat,

hiszen az igazolt fertőzött több mint 100 emberrel találkozhatott a laborvizsgálatot megelőző két hétben.

Időközben kiderült, a másik embernél is kimutatták a vírust (egy párról van szó), a polgármester szerint ők egy 70 fős születésnapi buliban vettek részt március 14-én, azt viszont nem tudta, hogy akkor már fertőzöttek voltak-e, vagy sem.

Müller Cecília országos tisztifőorvos nem sokkal később cáfolta, hogy Mohács gócponttá vált volna, azt mondta, a koronavírusos betegek száma gyakorlatilag az ország egész területén egyenletesen oszlik el, és amennyiben bárhol gócpont alakulna ki, arról elsőként a hatóság értesül.

Csorbait csütörtökön jelentette fel egy budapesti magánszemély álhírterjesztés miatt, a rendőrség pedig elindította a nyomozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!