szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cég a főpolgármester javaslatára szerződést bont az elektronikus jegyrendszer projektjének vezetőjével, aki a Magyar Nemzet cikke szerint közeli viszonyban van a vezérigazgatóval.

Vizsgálat indult a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) egy szexuális zaklatási ügy miatt – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy Nagy Zsolt, aki az elektronikus jegyrendszer kialakításának projektjéért felelős, a cég több munkavállalóját is zaklatta. Ezt a fővárosi önkormányzat is elismerte az érdeklődésükre.

A cikk szerint Nagy Zsolt tartós magánéleti kapcsolatban van a BKK nemrég kinevezett vezérigazgatójával, Varga Ivett-tel – ezt azonban a főváros részéről nem erősítették meg. Azt ugyanakkor közölték, hogy Varga jelezte az érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az ügyet vizsgáló esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből, azt végül a BKK igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor végezte el.

A laphoz eljutott belső levelezés azonban arról tanúskodik, hogy a vezérigazgató a vizsgálat elején még nem mentette ki magát, egy darabig eljárt az ügyben, és védte Nagy Zsoltot, a bizottság javaslata ellenére pedig nem függesztette fel a projektvezetőt és más intézkedést sem javasolt. Azért nem, mert nem látta alátámasztottnak a testület megállapításait, a járványra hivatkozva pedig nem tartotta lefolytathatónak a vizsgálatot.

Hivatala közlése szerint végül Karácsony Gergely főpolgármester adott utasítást arra, hogy szüntesse meg Nagy munkaviszonyát a BKK. Alapítói határozatot is kiadott a kérdésben, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!