szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

45 éves korában hagyja el a Kozma utcai gyűjtő épületét hétfőn délelőtt.

Kaiser Edét először jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték a móri mészárlásért, majd felmentettek, ám egyéb, sorozatos fegyveres rablásaiért így is 18 év fegyházat kapott. A büntetését az utolsó napig kitöltötte, hétfőn engedik ki - írja a Magyar Nemzet. Az utolsó hónapokban éppen az érettségire készült a férfi, ám a vizsgákat nem tudta megcsinálni a koronavírus-járvány miatt.

Mint ismert: a móri bankfiókban 2002 májusában nyolc ember életébe kerülő fegyveres bankrablást követően két hónappal fogták el Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, miután egy volt bűntársuk ellenük vallott. A vallomás szerint Kaiser feladata volt, hogy a bank ajtajából küldje el az érkezőket, amíg a rablás tart. 2004-ben ezért tényleges életfogytigalnra ítélték, amit másodfokon is helybenhagyott a bíróság.

2007-ben azonban egy másik eset, a veszprémi postagyilkosság kapcsán kiderült, hogy  valójában annak az elkövetője, Nagy László a felelős a móri mészárlásért is: Nagy feltáró vallomást tett. Miután kiderült, hogy Kaiser Ede nem vett részt egyáltalán a móri bankrablásban, a Fővárosi Bíróság 2009-ben a móri ügyért felmentette, de Kaisernek egyéb bűntettei miatt 2020-ig börtönben kellett maradnia.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk