szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyes tanácsadói megbízások és az év végi jutalmak miatt vizsgálódik a rendőrség.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A Váci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást két olyan ügyben, amely a budakalászi önkormányzathoz köthető, értesült a 24.hu. A tavalyi önkormányzati választáson az addigi fideszes vezetést egy civil összefogás váltotta le.

A portál úgy tudja, az első nyomozásban azok a külsős, tanácsadói szerződések is érintettek, amelyeket Péterffy Gábor polgármesteri kabinetvezetővel és a polgármester szomszédjaként emlegetett, ma már jegyzői pozícióban dolgozó Deák Ferenccel kötött az önkormányzat.

Péterffy feladata az önkormányzat kommunikációjának, sajtókapcsolatainak megszervezése, menedzselése volt, Deák kezébe a jogi és szervezési feladatok koordinálása került. A 24.hu forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a megbízások visszatetszést keltettek a helyi közéletben, mivel az érintettek külsősként, mintegy mellékállásban foglalkoztak az önkormányzat ügyeivel, viszont bruttó 800 ezer forintos fizetésük nagyságrendileg megegyezik egy főállású polgármester fizetésével.

A határozott idejű külsős megbízások az idén lejártak, Péterffy Gábor január 31-éig volt Budakalász külsős kommunikációs szakembere, február 1. óta a polgármesteri kabinet vezetője, immáron teljes munkaidős állásáért szintén bruttó 800 ezer forintos illetményt kap, Deák Ferenc is előrébb lépett: január 19-éig volt külsős megbízott, január 20. óta ő Budakalász jegyzője, teljes munkaidejű foglalkoztatottként havi bruttó 800 ezer forintért. A posztra 29-en jelentkeztek, végül a polgármester szomszédjának pályázata lett a befutó.

A másik nyomozás a tavaly októberben megválasztott budakalászi önkormányzat év vége előtti jutalomosztásával kapcsolatos.

A képviselő-testület november 7-i ülésén elfogadták a város 2019-es költségvetésének módosítását, amiben 2,3 millió forint hiány mutatkozott. A negatív mérleg ellenére a polgármester december 5-i hatállyal 14,4 millió forint jutalmat fizetett ki a város 47 dolgozójának a júliustól decemberig tartó időszakra. Ketten úgy kaptak több százezer forintot, hogy mindössze néhány napja dolgoztak az önkormányzatnál.

Péterffy Gergely a 24.hu-nak azt mondta, hogy jutalmazásukat az indokolta, hogy áthelyezésük miatt korábbi munkahelyeiken nem részesülhettek az éves munkájuk után járó elismerésben. Mivel gyors munkába állásuk a város érdekeit szolgálta, esetükben fontosnak tartották a kompenzációt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

Kepes András Demeter Szilárdról: Ez az ember így gondolkodik

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is