szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nő és két férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt. Kecskeméten, Lajosmizsén és Vasváron akartak három idős asszonytól pénzt kicsalni azzal az ürüggyel, hogy családtagjaik bajba kerültek. Ketten fizettek is nekik.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak június 16-án felhívtak egy 84 éves kecskeméti asszonyt, akivel elhitették, hogy az unokája balesetet szenvedett. Azt állították, hogy az unoka volt a vétkes, és 3,7 millió forintot kértek a nőtől azért, hogy ne értesítsék a rendőrséget. Az átvert sértett lakásánál még aznap megjelent az egyik gyanúsított, akinek a hölgy oda is adta az összes, otthon tartott spórolt pénzét, 2,3 millió forintot.

A banda még ugyanezen a napon, hasonló módszerrel egy 79 éves lajosmizsei asszonyt is megpróbált becsapni. Ám miután a sértett közölte, hogy neki összesen 300 ezer forintja van, a csalók letették a telefont, így őt nem sikerült megkárosítani. Az „unokázók” június 25-én egy 85 éves vasvári asszonyt is megtévesztettek, aki ékszereket valamint 100 euró és 700 ezer forint készpénzt adott a csalóknak.

A kecskeméti nyomozók több más megye rendőreivel együttműködve június 25-én egy összehangolt akció során fogták el a gyanúsítottakat Veszprém megyében – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében. Az egyenruhások a csalókat őrizetbe vették és 2 rendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette, valamint ugyanezen bűncselekmény kísérlete miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. A rendőrök kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!