szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskola igazgatója a kerület parlamenti képviselőjéhez fordult segítségért, ő pedig Kásler Miklóshoz. A minisztérium vizsgálja a lehetőségeket.

Visszatérne középiskolájába az a diáklány, aki egy tavaly szeptemberi baleset miatt kerekesszékbe kényszerült, ám iskolájának nincsen pénze akadálymentesítésre – derül ki Tóth Csabának, Zugló országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdéséből. A balesetről a hvg.hu is beszámolt: a zuglói vasútállomás szűk peronjáról a menetszél ránthatta egy tehervonat alá a 16 éves diáklányt.

Tóth a diák iskolája, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának megkeresése után fordult Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterhez. Az iskolaigazgató szerint 7,6 millió forintos árajánlatot kaptak az akadálymentesítésre, ám a tankerület arról tájékoztatta őket, hogy nem tudnak a célra forrást biztosítani.

Az állam köteles gondoskodni a fogyatékkal élő emberek hátrányait kompenzáló intézményrendszer működtetéséről

– emlékeztetett a törvényekre a képviselő, aki arra volt kíváncsi, hogy a miniszter milyen módon kívánja megoldani a gimnázium akadálymentesítését. Hozzátette: a diák rehabilitációját súlyosan hátráltatná, ha azt a környezetet, azokat az embereket is elveszítené, akiket az évek alatt megszokott, megszeretett.

Kásler helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Azt írta: vizsgálják a lehetőségeket annak érdekében, hogy a közeljövőben megvalósulhasson az akadálymentesítés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus ellenére is több Porsche 911 fogyott, mint korábban

A koronavírus ellenére is több Porsche 911 fogyott, mint korábban

Orbán Viktor nem ért egyet Matolcsy Györggyel

Orbán Viktor nem ért egyet Matolcsy Györggyel

Lemondana saját szolgáltatásairól a Samsung a Google és a bevétel kedvéért?

Lemondana saját szolgáltatásairól a Samsung a Google és a bevétel kedvéért?