szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párbeszédes Szabó Tímeának elsőként sikerült bejutnia az intézménybe. A költségeket nem tudta kinyomozni, azt ugyanis továbbra is titkolják.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke bejutott a „szupertitkos Kiskunhalasi Járványkórházba”, ahova tudomása szerint eddig más külső szemlélőt még nem engedtek be.

Nekem se volt könnyű dolgom, országgyűlési képviselőként kerek öt hétig leveleztem a kórház, a büntetés-végrehajtás és Kásler Miklós triumvirátusában, mire az utóbbi nagy nehezen megadta az engedélyt”

– írta közösségi oldalán Szabó Tímea.

Az országgyűlési képviselő szerint az intézmény körüli titkolózás teljesen érthetetlen, a kórház ugyanis kiválóan felszerelt és biztonságos, abszolút XXI. századi technológiával rendelkezik. A 150 ágyas járványkórházban 16 lélegeztetőgép, három mobilröntgen, egy CT és három dialízisgép áll rendelkezésre szerinte, az orvosok és az ápolók a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozói.

Az egész intézményben, az országban egyedülálló módon, úgynevezett légzsilipes rendszer működik, hogy a vírus ne terjedhessen egyik szobából vagy osztályról a másikra.

Ami újdonság, hogy megtudtuk: eddig 30 beteget ápoltak összesen az intézményben, közülük ketten intenzív ellátásra szorultak”

– közölte Szabó, akit a főigazgató tájékoztatott erről.

Utóbbi azt is elmondta, hogy a jövőben, a járvány esetleges lezárultával oktatási központként hasznosítanák az épületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére