szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több településen is ingadozik az áramszolgáltatás.

Egymást érik a délnyugat felől érkező zivatarok, az ország déli felében több szupercella is kialakult. Felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérik a viharok útját, a heves zivatarok miatt nagy területen másodfokú riasztás van érvényben, írja az Időkép.

Bács-Kiskun megyében több helyen nincs áram, a tűzoltóknak folyamatosan munkájuk van.

Kecskeméten eddig negyven bejelentés érkezett, amelyen a szakemberek folyamatosan dolgoznak, erre öt külső katasztrófavédelmi segítséget is kap a város, közölte a polgármester a Facebookon.

Szemereyné Pataki Klaudia azt is írta, hogy a vihar Soltvadkert térségében okozott komolyabb gondokat, így az erőátcsoportosítás arra a térségre összpontosult.

A Baon.hu arról számolt be, hogy Soltvadkerten egy háromemeletes malomépület teljes tetőszerkezetét leszakította a szél és a mellette lévő Szentháromság utcára dobta, így ott teljes útzár van. A vihar miatt leszakadó malomtető magával rántott egy nagyfesztültséget is, így az egész városrészben nincs jelenleg áram.

A portál arról ír, hogy Bócsára a soltvadkerti és kiskőrösi tűzoltók vonultak ki az utakra dőlő hatalmas fák miatt.

Orgoványon az előrejelzéseknek megfelelően érkezett a zivatar özönvízszerű esővel. Áramingadozások is tapasztalhatók voltak a településen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy kedden több hullámban csapnak le a zivatarok és az intenzív csapadékkal érintett területeken csak indokolt esetben üljünk autóba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció – itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon

Holnaptól sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói

Holnaptól sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói

Négy év fogházat kapott M. Richárd a Dózsa György úti baleset miatt

Négy év fogházat kapott M. Richárd a Dózsa György úti baleset miatt