szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest-Békéscsaba vonalon lassítja, a Kecskemét-Lakitelek vonalon egy időre lehetetlenné tette a vihar a vasúti közlekedést.

Az éjszakai vihar és a biztosítóberendezés hibája miatt jelentősen megnő a vonatok menetideje a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon – közölte a MÁV-Start.

Néhány elővárosi vonat kimarad a menetrendből Szolnok és a Keleti pályaudvar között. A nemzetközi és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Szolnok-Cegléd érintésével közlekednek

Bizonyos gyorsvonatok személyvonatként közlekednek, mindenhol megállva. Más járatok a Keleti pályaudvar és Szolnok között nem járnak: az a vonat, amely 5:40-kor, illetve az, amely 8:10-kor indulna Budapestről Békéscsabára, csak Szolnok és Békéscsaba között közlekedik. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 4:48-kor elindult gyorsvonat, valamint a Lőkösházáról 6:49-kor induló Viharsarok InterCity csak Szolnokig megy el.

A Keleti pályaudvarról 7:10-kor Bukarest felé induló Traianus IC a Keleti pályaudvar és Szolnok között személyvonatként közlekedik, a Keletiből 7:15-kor indul. A Brassóból érkező Corona IC és a Bukarestből érkező Ister IC Szolnok-Cegléd érintésével közlekedik Budapestre.

Kecskemét és Lakitelek között nem közlekedhettek a vonatok fakidőlés miatt, helyettük pótlóbuszok vitték az utasokat. Azóta a kidőlt fát eltávolították, újraindult a közlekedés.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés. Az elővárosi szakaszon még az előző este tönkrement a biztosítóberendezés, ezeket megjavították hajnalra, de késések még vannak, és néhány vonat kimarad a menetrendből: a  Monorról a Nyugati pályaudvarra 5:05-kor és a Nyugatiból Monorra 6:06-kor induló S50-es személyvonat, valamint a Zuglóból Monorra 6:44-kor és a Monorról a Nyugati pályaudvarra 8:07-kor induló S50-es személyvonat nem közlekedik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a lista a magyarországi új autók átlagáraival

Itt a lista a magyarországi új autók átlagáraival

Orbán Ráhel ismét gyereket vár

Orbán Ráhel ismét gyereket vár

Másfél millióért árulja kínai elektromos autóját a General Motors

Másfél millióért árulja kínai elektromos autóját a General Motors