szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fákat döntött ki, tetőket bontott le Magyarbánhegyesen a vihar, a temetőbe bemenni sem lehet. Nem először fordult elő, egyedüliként ezt a falut kapta telibe a vihar.

Magyarbánhegyest találta telibe az a vihar, ami szerda este rohant végig Békés megye jelentős részén. Mégis csak az 1700 lelkes községen tombolt olyan erővel a szél, hogy idős fákat csavart ki, amelyek utakra, villanyvezetékekre dőltek. A szél több ház tetejét megbontotta, levitte a cserepeket, a település Facebook-oldalán az egyik lakos pedig arról számolt be, hogy a tetőn át bezúduló víztől a plafon szakadt be.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén, ahol csütörtökön reggel éppen a bejelentett károkat összesítették, megerősítették, hogy a bejelentések zöme, közel harminc, Magyarbánhegyesről érkezett.

A település polgármestere a közösségi oldalon azt közölte, hogy a temető megközelíthetetlenné vált, mert a szél gyökerestől csavart ki fákat, amelyek sírokra dőltek. Szerdán este Sódarné Varga Gyöngyi már igyekezett felmérni a károkat, a megbomlott tetőkre fóliát, a kidőlt fákhoz pedig engedéllyel rendelkező, motoros láncfűrésszel bánni tudók segítségét kérte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felmászott egy ember a Szabadság hídra

Felmászott egy ember a Szabadság hídra

Szemrebbenés nélkül bemondják a négy-ötszázezres bérigényt a hazai álláskereső diplomások

Szemrebbenés nélkül bemondják a négy-ötszázezres bérigényt a hazai álláskereső diplomások

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon