szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hódmezővásárhely polgármestere szerint 106 választókerületben biztosan tartanak majd ellenzéki előválasztást.

"A Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez, ami óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez. Ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben,

akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben"

– írta kedden Márki-Zay Péter a Facebookon.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint 2018-ban megtanulták, hogy "az előválasztás a nyílt vitákkal, a jelöltek kampányával növeli az ellenzéki aktivitást, a tudatos választói magatartást, és kiszűri az elfogadhatatlan és esélytelen pártjelölteket, akik nem ismerik a körzetüket, nem dolgoznak a kampányban, hiszen csak veszíteni küldik le őket a pártközpontok".

Márki-Zay mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom gratulált a Jobbik döntéséhez. Mint írta, tovább dolgoznak azon, hogy minden ellenzéki párt csatlakozzon az előválasztáshoz, valamint hogy közös ellenzéki program álljon össze. A polgármester szerint utóbbi garantálja majd, hogy "a 2010 utáni korrupció felszámolásával a 2010 előtti korrupció sem tér vissza".

Márki-Zay úgy vélekedett, az ellenzéknek akkor lesz a legtöbb esélye a Fidesz legyőzésére, ha közös listát, és egy közös miniszterelnök-jelöltet állít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Bekérették a kijevi magyar nagykövetet Szijjártó Facebook-bejegyzése miatt

Bekérették a kijevi magyar nagykövetet Szijjártó Facebook-bejegyzése miatt

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív