szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Volt, aki már belekezdeni sem tudott az online záróvizsgába, másnak menet közben szakadt meg a folyamat.

Szerdán lehetett vizsgázni az Újratervezés Program nevű állami informatikusképzés Informatikai alapok című kurzusából, de a vizsgázók nagy számban tapasztaltan technikai problémákat, amelyet ellehetetlenítették a vizsgájukat – írja az Index.hu.

Sok vizsgázó már belépni sem tudott az oktatófelületre, másoknak a vizsgaprogram nem indult el, vagy ha el is indult, olyan nehézkesen működött, hogy a kérdések alig töltődnek be. Sokaknál egy idő után megszakadt a kapcsolat a szerverrel, és a vizsga sikertelenül zárul. Volt, aki végigért a feladatsoron, de a rendszer nem mentette el az eredményét – részletezi olvasói tapasztalatait a híroldal.

A szervezők a hibák észlelése után soron kívüli lehetőséget biztosítottak, és egy órával hosszabbították meg a 90 perces vizsga elvégzésére rendelkezésre álló időt. A visszajelzésekből az is kiderül, hogy voltak olyanok is, akiknek zökkenőmentesen lefolyt a vizsgájuk. Azt nem tudni, hogy milyen arányban érintették a vizsgázókat a problémák.

A végeredményt szempontjából mellékes – jegyzi meg az Index –, de akinek sikerült a vizsgája, olyan részvételi igazolást kapott, amelyen elírták a képzésprogram nevét: "újratervezés" helyett "újratervetés" került arra.

A történtekkel kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Innovatív Képzéstámogató Központ, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, illetve az Újratervezés Program honlapján található emailcím gondozói egyelőre nem válaszoltak az Index megkeresésére.

A kormány előállt egy félkész dologgal, de ingyen van, tessék regisztrálni!

Hasznos dolog az ingyenes állami informatikai alapoktatás, de programozó ettől senkiből sem lesz, a karrierváltáshoz kevés. A kormány azt ígéri, fognak ráépülni szakképzések, de egyelőre nem tudni, milyenek és milyen keretek közt. Mindenesetre elkezdeni, kipróbálni nem árthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Tech

Rászabadultak a magyarok, 15 ezren jelentkeztek egy nap alatt az ingyenes állami informatikai tanfolyamra

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1-en.

Kiberbűnözők támadják magyar kórházak informatikai rendszerét

Kiberbűnözők támadják magyar kórházak informatikai rendszerét

Vádemelésig jutott a házkutatás közben agyonlőtt Breonna Taylor ügye

Vádemelésig jutott a házkutatás közben agyonlőtt Breonna Taylor ügye

Vége a mobilon olvasós rémálomnak, hasznos újítás érkezett a PDF-ekhez

Vége a mobilon olvasós rémálomnak, hasznos újítás érkezett a PDF-ekhez