szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A balatonalmádi rendőrök fogták el a két autófeltörőt.

Sorozatban törte fel az autókat a Balatonnál két budapesti férfi – olvasható a rendőrség honlapján megjelent cikkben. Először Balatonfűzfőről érkezett bejelentés, még június végén: az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját feltörték, abból műszaki cikkeket és készpénzt vittek el. Rövidesen újabb károsult is jelentkezett, ugyaninnen.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a tolvajok autóját, ami egy héttel később bukkant fel újra.

Annyit tudtunk, hogy az elkövetők az autót jellemzően leállítják az elkövetés közelében, átülnek a magukkal vitt kerékpárokra, és azokkal járják a parkolókat

– idézi a Zsaru Magazin Gibicsár Tamás törzszászlóst, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálóját.

Végül egy megfigyelt autónál kapták el a rendőrök a két, 53 és 46 éves budapesti férfit. Ruháik és autójuk átkutatásakor előkerültek a gépkocsik ajtajának felnyitásához kialakított eszközök és a kocsik bezárását akadályozó zárjelblokkolók. Találtak náluk továbbá lopott holmikat: mint kiderült, aznap már négy autót feltörtek a Föveny strand parkolójában. Lakásukon később még több lopott tárgyat foglaltak le.

Előállításuk után gyanúsítottként ötrendbeli lopás bűntette, hatrendbeli lopás vétsége és egyrendbeli lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket a rendőrök. A bűncselekményeket elismerték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Kezdünk kifogyni a magyar alkotásokból - de ennél nagyobb baj is van a műkincspiacon

Kezdünk kifogyni a magyar alkotásokból - de ennél nagyobb baj is van a műkincspiacon

Magyarországon vár új gazdára ez a régi Mercedes Pullman

Magyarországon vár új gazdára ez a régi Mercedes Pullman