szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az M1 Híradója "oknyomozó portrét" közölt Cserdi polgármesterének halála után nem sokkal.

„Bogdán László: a cigányoknak Tamás bátya, a magyaroknak Luther King” címmel jelent meg egy cikk a nemrég elhunyt Bogdán Lászlóról az M1 Híradó honlapján.

A riport végén „Végső búcsú Bogdán Lászlótól – Cserdi 2020.07.24.” címmel egy Youtube-videót ágyaztak be, ami azonban nem Cserdi polgármesteréről, hanem az egykori Jugoszlávia területén népszerű hegedűs, Boban Kosztics (művésznevén Boban Voz) 2014-es, szerbiai temetéséről készült – szúrta ki 444. (Azóta már levették – a szerk.)

A cikk alcíme, „Oknyomozó portré és riport Bogdán László ellentmondásos életéről és harcairól a dogmatikus jogvédelemmel”, és a továbbiakban is „sajátos” hangvételben írnak Bogdán László temetéséről.

„Nem is temetésnek, hanem egy túlhiszterizált, nagy érzelmi jelenetekkel tarkított celebesküvőnek tűnt inkább ez a tragikus szertartás, amin mindenki ott van, aki számít. A megjelenés kötelező. A liberális siratókórus kakofón ellenpontként jelentkezik a koporsót kísérő cigányzenekar és gajdolók valóban felzaklató és drámai hallgatójával szemben. A celebek védőgyűrűjében szinte elvesznek az igazi gyászolók. A temetés után fél órával már eltünedeznek a luxusautók és utasaik.”

– áll a cikkben.

A cikk szerzői a későbbiekben is tartják az irányt.

"Talán ekkorra már a jelenlévő helyiek és az ország minden részéről érkező emberek számára is egyértelművé vált, hogy soha nem figyeltek rájuk igazán, nem ők maguk, a jövőjük, a magyar cigány volt fontos, hanem az a rossz és végeredményben romboló kapcsolat, ami a cserdi csodavajdán keresztül a liberális elit és a cigányság mint politikai eszköz között újból és újból megerősítést nyert" – írja a Híradó, amely a későbbiekben életrajzot közöl Cserdi elhunyt polgármesteréről.

Az írás szubjektív, ezért nem is minősítenénk, az viszont biztos, hogy se Bogdán Lászlóhoz, se a polgármester temetéséhez nem volt köze a cikkbe ágyazott videónak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

Óriásrákok rohantak le egy családi grillpartit Ausztráliában

Óriásrákok rohantak le egy családi grillpartit Ausztráliában

A NER-ben a jog Orbán Viktor törvényerőre emelt akarata

A NER-ben a jog Orbán Viktor törvényerőre emelt akarata