szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A MOK elnöksége szerint az egyik vezető tisztségviselőjük kijelentései a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Elnöksége elhatárolódott az utóbbi hetekben mind nagyobb publicitást és hangerőt elérő vírusszkeptikus vagy egyenesen vírustagadó, a vírus veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól – írja a kamara a közleményében.

A MOK szerint nem tartozik a feladataik közé az összeesküvés elméletek cáfolata, most viszont meg kellett szólalniuk, mert úgy vélik, az egyik vezető tisztségviselőjük (a Heves megyei területi szervezet helyben választott elnöke) és a terjesztett tanai a járvány elleni védekezés hatékonyságát veszélyeztetik.

Ezúton tehát a MOK vezetése elhatárolódik dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az “Orvosok a tisztánlátásért” Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azokat igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak bélyegezve

– írják.

A Magyar Orvosi Kamara azt is közölte, hogy Pócs ellen – mivel nem magánemberként, hanem a MOK tisztségviselőjeként tette a kijelentéseit – a kamara elnöksége etikai bejelentést tesz.

Szintén elhatárolódnak a kamara tagjai közül dr. Tamasi József, azon kívül egyebek közt dr. Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől. Mint írják, Tamasi és Gődény "a jelen koronavírus okozta járványveszélyt a média és különböző kormányok, illetve egyéb “háttérhatalmak” okozta hisztériának állítják be,

tagadják a távolságtartás és a maszkviselés tudományosan sokszorosan megalapozott fontosságát a vírus terjedésének lassításában, valamint általános oltásellenes attitűdöt is közvetítenek.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház