szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Rebeka párbeszédes politikus társadalmi munkában látja el a feladatot.

Szabó Rebeka zuglói alpolgármestert nevezte ki állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízottnak Karácsony Gergely főpolgármester - közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala csütörtökön.

A hivatal szerint a fővárosban több hónapja zajlik az állatvédelemmel kapcsolatos előkészítő munka, és ez most új lendületet kap: hozzáfognak a kampányban beharangozott állatvédelmi charta megvalósításának.

A főváros vezetőségének kiemelten fontos téma az állatvédelem, ezért a charta első pontja egy felelős főpolgármesteri megbízott, "ombudsman" kinevezése volt, amely most teljesült - közölte a Főpolgármesteri Hivatal, ami szerint már folynak az egyeztetések egy kedvezményes ivartalanítási program indításáról, valamint ősszel összehívják az állatvédelmi civil kerekasztalt is. Szabó Rebeka társadalmi munkában fogja ellátni a feladatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!