szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt 24 órában megnőtt a koronavírus-tesztek iránti igény, ezért vetik be az autókat.

Az országos tisztifőorvos keddi utasításának megfelelően növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel kedden.

Az NNK közleménye szerint erre az elmúlt 24 órában tapasztalható megnövekedett koronavírus-tesztek iránti igény miatt van szükség.

Az országos tisztifőorvos határozata értelmében betegszállítónak jelölte ki valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét, továbbá bevonta őket a PCR-tesztekhez levett minták szállításába is.

A feladat koordinálást az OMSZ végzi - írták.

Az elmúlt hetekben a többszörösére nőtt Magyarországon az aktív fertőzöttek száma. Míg augusztus 8-án még csak 560-an voltak, addig szeptember 8-án már 4706 koronavírusosról számolt be a kormányzati tájékoztatási oldal.

Az igazi vírusellenes fegyver a hatékonyabb tesztelés és az átláthatóbb kommunikáció lenne

„Ha jelenleg valaki meg tudja mondani, hogy mikor és milyen lesz a járványcsúcs, az inkább jóslás, mint szakértelem" - mondja Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus, egyetemi docens. Szerinte amiatt, hogy a második koronavírusjárvány-hullámban a fertőzések nem kisszámú góchoz kötődnek, jóval nehezebb helyzetben vannak a magyar tudósok, mint voltak tavasszal, ezt a bizonytalanságot pedig csak cselekvéssel lehetne enyhíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tipp: Így mentheti le egyszerűen a Facebookról ismerősei születésnapját

Tipp: Így mentheti le egyszerűen a Facebookról ismerősei születésnapját

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Koronavírus-fertőzések miatt tíz napra bezár a Miskolci Nemzeti Színház

Koronavírus-fertőzések miatt tíz napra bezár a Miskolci Nemzeti Színház