szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden magyarra nézve sértőnek véli az igazságügyi miniszter a kritikát, amit Orbánról mondott Vera Jurová.

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán Viktor beteg demokráciát épít: Vera Jourová a Spiegelnek adott interjúban arról beszélt, félő, hogy a magyar közvélemény egy napon arra döbben rá, hogy a legutóbbi választás volt az utolsó, amelyet még szabadnak lehetett nevezni.

Jurová ismét nyílt támadást intézett Magyarországgal szemben

– minősítette a miniszterelnökkel szemben megfogalmazott kritikát az országot ért támadásnak közösségi oldalán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter úgy folytatja: az EB-alelnök "megsértett minden magyar embert".

Azt is kijelenti, hogy Jurová nyilatkozata "szembe megy az európai értékekkel és a lojális együttműködés követelményeivel".

Jourová alelnök asszonynak azonnali hatállyal le kell mondania!

– állapítja meg Varga. Úgy véli, kijelentései összeegyeztethetetlenek alelnöki posztjával. Ezt hétfőn elmondta a Salzburgi Európa Fórumon is – teszi hozzá a miniszter –, amelyet az ORF élőben közvetített.

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Vera Jourová a Spiegelnek adott interjúban arról beszélt: amit Orbán csinál még csak nem is illiberális. Szerinte félő, hogy a közvélemény egy napon arra döbben rá: a legutóbbi választás volt az utolsó, amelyet még szabadnak lehetett nevezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve

Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

35 eurót kért az ingyenes névváltoztatásért a Wizz Air

35 eurót kért az ingyenes névváltoztatásért a Wizz Air