szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A négyből három karról tárgyalnak.

A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetem összeolvadásával létrejött intézmény szinte összes, a somogyi megyeszékhelyen működő kara a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön – írja a Népszava.

Az újság információi szerint a Kaposváron lévő négy kar (az agrár, a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti) közül háromról tárgyalhatnak, az agrár biztosan marad a SZIE-n.

“Egyelőre nincs döntés az ön által felvetett ügyben” – válaszolta röviden a Magyar Református Egyház zsinata, ehhez hasonló választ adott az ITM is, kiemelve, hogy, “ a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, ami a magyar egyetemek fejlesztését, az oktatás színvonalának növelését szolgálja”, a kaposvári felsőoktatás teljes, sokszínű kínálata pedig az összevonást követően is megmarad.

Az önkormányzat nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ha valóban annyira fontos egy Szent István Egyetemtől független egyetem függetlensége, akkor miért nem lobbizott tavasszal, még az összeolvadás előtt a Kaposvári Egyetem függetlensége mellett, illetve miért mondta akkor Szita Károly, hogy hatalmas lehetőség és fejlődés előtt áll az összeolvadással a KE.

Már a törvényjavaslat benyújtása komoly vihart kavart a somogyi megyeszékhelyen: a kaposvári ellenzék petíciót indított az önálló, az idén éppen húszéves egyetem megmentéséért, közös nyilatkozatot is kiadtak, amiben felszólították a város fideszes országgyűlési képviselőjét, illetve Szita Károly kormánypárti polgármestert, lobbizzanak a KE önállóságáért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait