szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfit zsarolás bűntette és csalás vétsége miatt állították bíróság elé.

A vádlott és az egyik sértett 2018 végén ismerkedett meg egy társkereső oldalon, szexuális kapcsolatot létesítettek. A férfi idén februárban a Viberen azt írta a nőnek, hogy ha nem utal át neki 100 ezer forintot, akkor beszámol a férjének és gyerekének a történtekről. Azt is állította, valótlanul, hogy az aktusról videót készített, amit szintén átküldene a férjnek.

A nő elutalta a kért összeget a férfinak, aki azonban másnap ismét írt, és újabb 100 ezer forintot kért. Egyben azt ígérte, hogy ha megkapja a pénzt, többet nem keresi. A nő megint utalt, ám zsarolója újra jelentkezett, 50 ezer forintot követelve. A nő azonban ezt az összeget már nem küldte át, hanem feljelentést tett.

A vádlott egy másik, albérletet kereső nőnek egy Facebook-csoportban közvetítőként egy nem létező lakást ajánlott tavaly decemberben. Azt állította, hogy egy barátjáé az ingatlan, és még képeket is küldött róla, amelyeket az internetről töltött le. 160 ezer forintot kért azért, hogy fenntartsa az albérletet a költözésig, amit a nő sokalt, ezért végül 20 ezer forintban egyeztek meg.

A nő ezután többször hiába kérte, hogy hadd nézze meg a lakást, a férfi pedig újabb és újabb indokokkal csalt ki tőle több tízezer forintos összegeket. A sértett végül január végén elégelte meg a dolgot, és visszakérte az átutalt pénzt. A férfi azonban nem adta vissza az összeget, hanem új ajánlattal állt elő: találkozót akart megbeszélni, a nő azonban elutasította, majd feljelentette.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján 1 év 10 hó börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, valamint 260 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte a férfit. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András hvg360

Rejtett kamerák, szexfotók, sötét titkok – nevelt lánya vádjai nyomán lett gyanúsított a volt alpolgármester

Nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség 2018 nyarán a XVII. kerületi fideszes alpolgármestert, aki egyik pillanatról a másikra tűnt el a helyi közéletből. Úgy tudjuk, Fohsz Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették. Felesége vallomása szerint Fohsznak súgtak a rendőrségtől, mielőtt házkutatást tartottak nála. Noha a molesztálási ügy elévült, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt a volt alpolgármester jelenleg is gyanúsított. Emellett Horvátországban is indult ellene eljárás.

Magyarországra is megjött a YouTube Select, a hirdetők és a videósok is örülhetnek neki

Magyarországra is megjött a YouTube Select, a hirdetők és a videósok is örülhetnek neki

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója