szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzati választáson is jól jött az ő szereplése a Fidesznek, miatta tudták bohócozni Karácsony Gergelyt.

Pártot alapítottam, jelenleg bejegyzés alatt áll

jelentette be Berki Krisztián az ATV #Bochkor című műsorában. A tervei szerint leendő pártja mind a 106 egyéni körzetben indít majd képviselő-jelöltet.

Arra a kérdésre, hogy mindezt a 150 milliós állami támogatás miatt teszi-e, Berki azt mondta,

most már kicsivel több ez az összeg.

Valóban: a 150 milliós összeg az alap arra az esetre, ha országosan csak 27 jelöltet tud állítani egy párt. Ha minden választókerületben elindul, már az 500 millióhoz közelít az állami kampánytámogatás. A pénzt akkor kell visszafizetni, ha egy párt nem éri el az 1 százalékot, azonban a behajtás az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem zökkenőmentes.

Berki mindenesetre abban bízik, eléri az 5 százalékot, és bejut a Parlamentbe.

A celeb legutóbb a főpolgármester-választáson indult, de csak valamivel több mint 4 ezer szavazatot szerzett, de a Fidesznek jól jött az ő szereplése. Szavazatokat érdemen nem vitt el Karácsony Gergelytől, viszont személyén keresztül próbálták heteken keresztül hitelteleníteni és bohócozni Tarlós István minden kihívóját.

 

©

Puzsér Róbert független jelölt és csapata Berki aláírásgyűjtését tartotta gyanúsnak, emiatt bejelentést is tettek, a választási bizottság azonban nem vetette össze a Berki és Tarlós István akkori főpolgármester aláírásgyűjtő ívein szereplő aláírásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél