szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Black Lives Matter mozgalomra fehéreknek szóló üzenettel reagált volna valaki, de előkerül egy horogkereszt is.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Véleménye van, de nyelvtudással már jóval kevéssé rendelkezik az a személy, aki szombat reggelre Abonyban fújta fel egy falra a Black Lives Matter mozgalomra adott reakcióját: a falon ugyanis valószínűleg a white lives matter feliratnak kéne lennie, de valami összekeveredhetett, és “wieth lives maters” lett a végeredmény. A miabonyunk.hu képén lévő szöveg szerint a Nagykőrösi úton lévő fal mellett a közeli boltokat is összefirkálták, egy táblára pedig horogkeresztet fújtak.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult, de egyelőre nem tudni, hogy csak rongálás miatt, esetleg a tiltott önkényuralmi jelképekről is szó lesz.

Náci feliratok jelentek meg Abonyban Szombat reggelre a Nagykőrösi út lakói erre ébredtek, valamint arra, hogy a...

Közzétette: www.miabonyunk.hu – 2020. november 9., hétfő

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter

Új, PlayStation 4 konzolokra készült témát ad ki a Sony. Az ingyen tölthető tapéta a Black Lives Matter nevű mozgalmat népszerűsíti, a téma használatával ennek támogatását lehet kifejezni.