szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sok munkát adtak az előző héten a debreceni ügyészségnek agresszív emberek: fojtogatták, autóval célozták meg a rendőröket, vagy éppen csoportosan támadtak rájuk, összesen 13-an. Mindegyik őrizetbe került, van, akit már el is ítéltek.

Alig több mint egy hét alatt hat ügyben tizenhárom ember őrizetét rendelte el a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert rendőrökre támadtak.

Három napon belül elítéltek például egy a borsodi párt, akik november 10-én ittasan veszekedni kezdtek, majd a férfi autóval nekihajtott egy társasház bejáratának. A férfi a kiérkező rendőrökre is rátámadt: egyiküket fojtogatni kezdte, és csak könnygázspray-vel tudták leszedni róla.

A 25 éves férfi és a 26 éves nő is (bűnsegédként) próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott a Kazincbarcikai Járásbíróságon: előbbi 1 év 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönt és 400 ezer forint pénzbüntetést, utóbbi pedig 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt és 225 ezer forint pénzbüntetést kapott. Az ügyészség mindkét esetben súlyosbításért fellebbezett.

Egy másik férfit a Mezőkövesdi Járásbíróság ítélte 3 év szabadságvesztésre és 5 év járművezetéstől eltiltásra, miután november 7-én éjszaka ittasan, a kijárási tilalom ellenére kocsiba ült, majd azzal megcélozta a rendőrkocsit. Az ő ügyében is súlyosbítást kért az ügyész, és fellebbezett letartóztatása megszüntetése ellen is.

Letartóztattak egy héttagú családot is, akik november 9-én rátámadtak a rendőrökre, amikor azok el akarták fogni egyik körözés alatt álló rokonukat.

A múlt hétvégén ugyancsak letartóztattak további három borsodi férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?