szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olajszennyezés helyszínét korábban 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól tisztították meg a szakemberek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében – közölték kedden.

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személlyel kapcsolatban olyan konkrét információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli – tették hozzá.

Azt kérik, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett – tegyen bejelentést a főkapitányságon, vagy a 112-es segélyhívón.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság környezetkárosítás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, miután Szigetszentmiklós térségében nagy mennyiségű olaj került a Ráckevei Duna-ágba december 10. és 12. között. A vízügyesek a hétvégén a területen megtisztításán dolgoztak, eközben 400 ezer kilogramm veszélyes hulladékot távolítottak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Elkezdték a tömeges oltást Oroszországban

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó