szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az úton fekve találtak rá a súlyosan megsebesült férfira, akit ivócimborái megvertek és fegyverrel kirabolták.

Fegyveres rablássá fajult egy szilveszteri mulatozás Sopronban. A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint december 31-én este kaptak bejelentést arról, hogy egy sérült fiatalember fekszik az úton a soproni Terv utcában. A helyszínre kiérkező mentősök kórházba vitték a férfit, ahol megállapították, hogy súlyos sérülést szenvedett.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy két férfival italozott a lakásában, akiket látásból ismert, majd átmentek egyikükhöz, hogy ott folytassák a mulatozást. A szilveszterezés azonban hamar elfajult, a rendőrség közleménye szerint a következő történt:

"Amikor odaértek, a két férfi nekiesett, fejbe rúgták, ököllel ütötték, majd a földön áthúzták az ingatlan hátsó részéhez, ahol részben levetkőztették. Később csatlakozott a verekedőkhöz egy harmadik elkövető is, aki egy fegyverrel megfenyegette a már földön fekvő sértettet, egyszer a levegőbe lőtt, majd a pisztoly markolatával megütötte az arcát. Ezután elvették a megvert fiatalember pénzét és mobiltelefonját."

Az áldozat személyleírása alapján a rendőrök néhány órán belül azonosították a két támadót (B. Zsolt András 30 éves soproni, valamint B. László 29 éves debreceni lakost). A két tettest a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el, erről videó is készült:

A két férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják. Másnap a harmadik támadót - a 36 éves H. Péter László soproni lakost - is elkapták, a lakásán több fegyvert is lefoglaltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét