szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alkatrészeket kínált eladásra, de csak elrakta a pénzt.

A Dabasi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását annak a férfinek az ügyében, aki több fiktív profilt létrehozva egy közösségi oldalon embereket csapott be.

A férfi a gyanú szerint 2020 áprilisa és júliusa között több álprofilt hozott létre a legnagyobb közösségi oldalon és faházat, illetve gépkocsialkatrészeket kínált eladásra, ekkor néhány tízezertől százezer forintig fizettek neki emberek pénzt, de a pénzükért nem kaptak semmit.

Pár hónap alatt húszról százhúszra bővült az áldozatok száma, az összesített kárérték már több mint tízmillió forint.

A férfit 2020 szeptemberében fogta el a rendőrség. A Dabasi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, mivel annak elrendeléskori okai – eljárási jelenlétének biztosítása illetve a bűnismétlés, továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye – továbbra is fennállnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában

Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt